Asiantuntijuutta läpi koko tutkimusprosessin

Onnistuneen henkilöstötutkimuksen toteutuksen vaatimuksissa yhdistyy vahva teknologinen osaaminen ja tutkimustoimialan substanssiosaaminen. Ilman näitä osaamisalueita organisaation on mahdotonta toteuttaa laadukas tutkimusprosessi. On hyvä muistaa, että teknologia on hyvä renki, mutta kovin kehno isäntä. Markkinoille on ilmaantunut tahoja, jotka tarjoavat palveluita teknologiakärki edellä, vailla minkäänlaista tutkimustoimialan substanssiosaamista. Näissä tapauksissa asiakkaalle jää enemmän kysymyksiä kuin saatuja vastauksia tutkimuksen toteuttamisen jälkeen.

Päähuomio laadukkaan henkilöstötutkimuksen toteutuksessa kannatta keskittää nimenomaan asiantuntijapalveluihin, jossa ammattitaitoinen tutkimuskumppani johtaa tutkimusprosessia, ja tukee sen kaikissa eri vaiheissa. Kokeneet ja ammattitaitoiset sisältöasiantuntijat rakentavat yhdessä asiakkaan kanssa tutkimussuunnitelman, joka sisältää tavoitteiden asettamisen, sisällön suunnittelun, projektisuunnitelman, kohderyhmän valinnan ja poiminnan ja tiedonkeruumenetelmän valinnan.

Raportointi suunnitellaan siten, että se palvelee mahdollisimman kattavasti koko organisaation tarpeita. Trendisuuntaus on, että tutkimuksen tulokset tuodaan läpinäkyväksi kaikille organisaatiotasoille sähköisen raportointialustan avulla. Tutkimuksen tulosten pitää palvella niin strategista päätöksentekoa kuin arkipäivän johtamista.

Tulosten analysoinnissa lähdetään ymmärryksestä, mitä tiedolla tehdään ja mitkä ovat liiketoiminnan tarpeet. Pyritään tunnistamaan kehityskohteet ja sitä kautta ymmärtämään syvällisemmin tutkimuksen tulosta. Tutkimustuloksista tehdään yhteenvetoraportti, jota sparrataan HR-henkilöiden kanssa ennen varsinaista tulosten läpikäyntiä nimetyn kohderyhmän kanssa. Asiantuntijapalvelut kattavat myös esihenkilöiden valmennuksen tulosten käsittelyyn sekä tarvittavan tuen kehitystoimenpiteiden ja vaikuttavuuden seuraamiseksi.

Kiitos mielenkiinnostasi blogia kohtaan ja menestystä näiden asioiden parissa työskenteleville!

Yhteistyöterveisin,

Juha Järvi Tampereella Tammerkosken rannalla

Juha Järvi
Myyntijohtaja
Puh. 044 723 3712
juha.jarvi@feelback.com

Lue lisää henkilöstötutkimuksesta ja raportointi- ja analytiikkapalveluistamme!

Tilaa uutiskirjeemme!

Saat sähköpostiisi Feelbackin tuoreimmat uutiset ja blogit, mielenkiintoisia tutkimustuloksia sekä tietoa tutkimuspalveluistamme.

Tilaa uutiskirje: https://www.feelback.com/tilaa-uutiskirjeemme/