Johtamiskokemuksen uudet haasteet

Näin alkuun muutama viittaus kuvaamaan nykypäivän esihenkilötyön tilaa ja suuntaa tulevaisuudessa.

Johtaminen ja erityisesti esihenkilötyön tarpeet muuttuvat jatkuvasti. Pelkästään globalisaation ja digitalisaation luomat mahdollisuudet ja uudenlaiset haasteet muokkaavat organisaatioiden toimintaympäristöä ja toimintatapoja. Tästä muodostuu uusia tarpeita henkilöstölle ja johtamiselle. (Kauhanen, J. Esimies, tuottavuuden kehittäjänä.)

Tulevaisuudessa johtamisessa korostuu inhimillisyys, ihmiskeskeisyys ja inspiroiminen. Johtamistehtävissä olevat henkilöt määrittelevät organisaation menestyksen työntekijöiden kautta. Sekä huono että hyvä johtajuus ovat tarttuvia. Hyvät johtajat mahdollistavat työntekijöiden täyden potentiaalin hyödyntämisen ja vapauden olla omia itsejään. (Morgan, J., The Future Leader)

Näihin yllä oleviin keskeisiin vaatimuksiin esihenkilöt tarvitsevat säännöllisesti palautetta kehittymisen tueksi. 360-arviointi tarjoaa erinomaisen palautekokonaisuuden kehittymisen seurantaan.  

Laaja 360-mittari sopii erinomaisesti lähtötason mittaamiselle, josta rakentuu myös henkilökohtainen kehittämissuunnitelma. Kevyemmällä pulssimittauksella varmistetaan valittujen kehityskohteiden kehittyminen ja vaikuttavuus esim. kolmen kuukauden välein.

360-arviointiprosessin rinnalle on tullut ketterämpi johtamispulssi. Pikapalautteena johtamispulssi toimii parhaiten, kun mittaus toistetaan säännöllisin määräajoin. Vastaajina johtamispulssissa toimivat ainoastaan arvioitavan suorat johdettavat, mikä nopeuttaa ja keventää arviointiprosessia huomattavasti. Johtamispulssia voidaan hyödyntää myös varsinaisen 360- arvioinnin tukena ja seurantamittauksena. Toistuvat mittaukset lisäävät vaikuttavuutta ja tekevät johtamisen kehittämisestä kiinteän osan organisaation toimintaa

Uudistamme kevään aikana johtamiskokemuksen mittaamiseen liittyvän raportoinnin. Jatkossa tulosten hyödyntäminen on vieläkin helpompaa Kompassi-raportointiympäristössä.  

Pysy kuulolla!

Pekka Ruuskanen
toimitusjohtaja
Feelback Oy, part of Go On Group
Puh. 0400 688 699
pekka.ruuskanen@feelback.com

Lue lisää 360-arvioinneista ja johtamispulssista!

https://www.feelback.com/johtaminen/360-arviointi/
https://www.feelback.com/johtaminen/esihenkilon-onnistumispalaute-johtamispulssi/

Tilaa uutiskirjeemme!

Saat sähköpostiisi Feelbackin tuoreimmat uutiset ja blogit, mielenkiintoisia tutkimustuloksia sekä tietoa tutkimuspalveluistamme.

Tilaa uutiskirje: https://www.feelback.com/tilaa-uutiskirjeemme/