Palaute ohjaa KuPSin toiminnan kehittämistä

Johan oli huikea kausi ja päälle vieläkin huikeammat keltamustat kemut Kuopion Torilla. Höpisen tässä nyt tietenkin KuPS:n mestaruudesta ja niiden kunniaksi järjestetyistä torijuhlista, joiden pääesiintyjänä mestarijoukkueen lisäksi lavalla yleisöä villitsi ikinuori Eini ja eritoten kupsilaisten sydämiin soimaan jäänyt kappale Kesä ja Yö.

Suomen Mestaruutta on tätä kirjoitettaessa juhlittu jo toista viikkoa eikä loppua näy, sillä niin ikävä oli savolaisella futiskansalla tuota 43 vuotta hävöksissä ollutta mestaruuspystiä. Kuitenkin vaikka keltamusta mestaruushumu tulee leijumaan vielä pitkään ja sankasti torin yllä, niin kaiken tämän ilakoinnin taustalla uurastaa ryhmä toimijoita, joiden tehtävänä on jatkuvasti pitää huoli siitä, että jatkossakin toiminnan rakenteet pysyvät vahvoina eli härmäksi sanottuna pitää omat ja hieman muidenkin jalat tiukasti maan pinnalla. Näille toimijoille on elintärkeää olla jatkuvasti kartalla ja pitää kurssi millintarkasti oikeassa suunnassa. Yksi tärkeimmistä karttatyökaluista on taito tulkita ympäröivää viitekehystä eli jälleen härmäksi sanottuna osata tulkita jatkuvaa palautevirtaa ja tehdä sen perusteella oikeita päätöksiä.

Ja palautettahan kilpaurheilussa tulee jatkuvasti, halusit sitä tai et. Sitä tulee kentällä, katsomossa, toimistolla, torilla, kotona ja hieman jopa unissaankin eli ei ole paikkaa tai hetkeä, jolloin palautetta toiminnasta ei olisi saatavilla. Siinä missä huippu-urheilijan paras palautteen antaja on urheilija itse, niin meille tänne toimistolle ei palauteäänet kantaudukaan niin herkästi, joten joka ikinen palautteen murunenkin on meille kultaakin kalliimpaa. Nimittäin siinä vaiheessa, kun hyvän olon tunteessa oletat asioiden sujuvan kuin omalla painollaan ja et kuulekaan palautteen terävää ääntä korvissasi tai vielä pahemmassa tapauksessa itse suljet palautelaatikon kannen, niin hyvinkin pian huomaat, että purtesi on eksynyt reitiltään ja edessä on kari.

Oli palautteesi siis positiivista, negatiivista, neutraalia, haisevaa tai tuoksuvaa, tahi mielestäsi merkityksetöntä, niin älä missään nimessä jätä sitä antamatta. Meille sillä on nimittäin merkitystä.

Tero Taipale, markkinointipäällikkö, KuPS