Vanhassa(ko) vara parempi

Esimiehiä on kehitetty mitä erilaisimmin menetelmin vuosien saatossa. On valmennettu, sparrattu, mentoroitu ja coachattu. Itsekin olen tähän soppaan lusikkani pistänyt ja samalla oppinut paljon. Minulle on aina ollut mielekkäintä ja tuntuu, että olen saavuttanut myös parhaat tulokset silloin, kun kehittämiskokonaisuuksiin on liittynyt jokin arviointi. Ihminen on yleensä kiinnostunut siitä, mitä toiset ovat mieltä hänestä. Tällöin luontainen kiinnostus itsensä kehittämiseen on herätetty ja varsinaiseen asiaan päästään pureutumaan tehokkaasti.

Monet ilmiöt ja tuotteet eivät ehdi markkinoilla pitkään vanheta, kun ne jo todetaan aikansa eläneiksi tai niille ei ole syntynyt odotettua kysyntää. Esimiesten 360-arviointien osalta voidaan todeta, että tuote on ehtinyt jo varttua vähintäänkin keski-ikäiseksi ja edelleen sille tuntuu olevan kysyntää. Eikä ihme, onhan 360-arviointi oikein käytettynä hyvä ja tehokas kehittämisen väline. Tätäkin tuotetta on kuitenkin uudistettava ja me Feelbackissä olemme tarttuneet toimeen.

Suurin osa esimiehistä ottaa saamansa palautteen vakavasti ja tarttuu kehittämistoimiin rivakasti. Esimiehen oma into ei kuitenkaan yksin riitä. Liian usein 360-arviointi jää yhden kerran huumaksi ja tuloksia ei seurata mitenkään. Vaan nytpä on tähänkin lääke olemassa! Alla kuvattu prosessi on yksinkertainen, edullinen ja lisää arviontien vaikuttavuutta merkittävästi. Varsinainen uusi osio tässä mallissa on kehittymiskohteiden kokoaminen sähköisesti ja automaattinen seurantakyselyn toteuttaminen, joka kohdistuu vain niihin teemoihin, jotka kukin esimies on itselleen kehitettäviksi valinnut. Esimies saa siis palautteen siitä, miten hän on onnistunut viemään valitsemiaan kehittämiskohteita käytäntöön.

 

Kannattaa soitella kysellä lisää!

Yhteistyöterveisin

Jari Taipale, asiakkuusjohtaja

Puh. 040 502 5459, jari.taipale@feelback.com